Antwerpse Gezegden en Uitdrukkingen (2008) - Freddy Michiels

Reacties

Patrick Van Gompel (VTM)
"Alles van Freddy Michiels wil ik lezen."

Antwerpse Gezegden en Uitdrukkingen

(2008)

Dit boek is uitverkocht

Uitgever: Artus

Verschijningsdatum: 01 mei 2008

Categorie: Woordenboek, Deel II van Het Groot Sinjorenboek

ISBN: 9789079048007

Aantal bladzijden: 450

Prijs: € 24,95

Inhoud

2.049 Antwerpse uitdrukkingen en gezegden gebundeld in een vuistdik boek als Deel 2 in de reeks Het Groot Sinjorenboek. In totaal worden meer dan 2.000 uitdrukkingen besproken, waaronder 38 éénwoordzinnen.
Het is een echt archief, een uniek naslagwerk geworden van de vele grappige, sappige en vaak dubbelzinnige uitdrukkingen en gezegden die de Antwerpse taal rijk is. Zoveel mogelijk wordt ook de oorsprong van de uitdrukkingen meegegeven. Elke uitdrukking wordt geïllustreerd met voorbeeldzinnen zodat er geen misverstand is omtrent de betekenis en het gebruik.
De teksten worden regelmatig opgefleurd door spotprenten over Antwerpse uitdrukkingen en gezegden van tekenaar Erik Vandemeulebroucke. Net zoals in Deel I wordt ook nu weer in het hart van het boek aandacht geschonken aan een veertigtal Antwerpse vertellingen, verrassende anekdotes of grappen uit het dagelijks leven die alleen een bepaald facet van de Antwerpen en van de Antwerpenaar onthullen. Zo zijn er verhalen of gedichten (liedjesteksten) van of over Axl Peleman, Rik Coppens, Fernand Huts, Ruud De Ridder, Stafke Fabri, De Strangers, Alex Van Haeke, Bart Peeters, Pieter Loridon e.v.a.

Andere werken:

© Copyright 2024  Freddy Michiels - All Rights Reserved - Website by BOX

Deel deze pagina: