55 Heroes in Antwerpen (2014) - Freddy Michiels

Reacties

Patrick Van Gompel (VTM)
"Alles van Freddy Michiels wil ik lezen."

55 Heroes in Antwerpen

(2014)

Dit boek is uitverkocht

Uitgever: Artus

Verschijningsdatum: 01 oktober 2014

Categorie: Geschiedenis

ISBN: 9789079048410

Aantal bladzijden: 256 blz.

Prijs: € 29,95

Inhoud

Hulde aan 55 Antwerpse helden die een standbeeld kregen. Een standbeeld is een openbaar eerbetoon. Aan een persoon of een gebeurtenis, die een belangrijke periode uit het verleden getekend heeft. Het zijn ijkpunten voor een regio- of stadsbezoek. Auteur Freddy Michiels selecteerde 55 standbeelden uit het Antwerps stadsbeeld, die een bijzondere betekenis hebben. Hij zocht naar het verhaal achter elk van deze standbeelden en verzamelde merkwaardige achtergronden, het verhaal van 55 helden die hun stempel gedrukt hebben op ons land en op de Scheldestad in het bijzonder. Boeiende verhalen die – dankzij de treffende fotografie van Marc Wouters – mooi in beeld gebracht worden.

Er zijn verschillende motieven om iets of iemand te eren via een standbeeld. Ooit zei de legendarische stadsgids George Van Cauwenbergh: “Ongelooflijk hoeveel standbeelden Antwerpen telt van belangrijke mensen. Jammer dat zo weinig mensen weten wie zij zijn.”

De standbeelden in Antwerpen verbergen nog vele andere verhalen die een verrassend beeld scheppen van de gehuldigde figuren. Zij worden in het boek op een leuke manier beschreven, geïllustreerd met prachtige foto’s. De essentie van de Nederlandse teksten worden ook vertaald naar het Frans en het Engels.

Andere werken:

© Copyright 2024  Freddy Michiels - All Rights Reserved - Website by BOX

Deel deze pagina: