Muziek is mijn leven - Biografie Lou Roman (2017) - Freddy Michiels

Reacties

Patrick Van Gompel (VTM)
"Alles van Freddy Michiels wil ik lezen."

Muziek is mijn leven

Biografie Lou Roman
(2017)

Uitgever: Artus/Pandora Uitgevers

Verschijningsdatum: december 2017

Categorie: Biografie, rijkelijk geïllustreerd

ISBN: 97890-5325-437-0

Aantal bladzijden: 136 blz.

Prijs: € 24,95

Inhoud

Vlaanderen heeft een rijke geschiedenis aan sterke muzikanten, zangers en orkesten. Eén orkest dat de concurrentie van andere muziekformules glansrijk heeft doorstaan is het orkest van Lou Roman. Al 45 jaar brengt hij muzikale kwaliteit op het podium, begeleidt hij binnen- en buitenlandse artiesten en oogst hij grote aardering van pers en publiek.

Deze biografie verscheen naar aanleiding van het 45-jarig bestaan van het orkest van Lou Roman en tegelijk zijn 65-ste verjaardag. Hij blikt terug op de weg de hij heeft afgelegd. Hij haalt herinneringen op vanaf zijn eerste accordeon, die hij kreeg van Sinterklaas toen hij vijf jaar was. Hij brengt hulde aan zijn leermeesters en blikt ongezouten terug op de hoogtepunten en de dieptepunten in zijn carrière als muzikant én als mens. Het is aanleiding tot vele grappige anekdotes over slapende muzikanten op het podium, ongelooflijke ervaringen in showtempels zoals Eden, Het Witte Paard en Oud-België. De manier waarop na 25 jaar de breuk met Het Witte Paard ontstond is nog altijd een frustratie.

Het orkest van James Last is zijn grote voorbeeld. Zijn bewondering voor vakmensen is zeer groot, zeker voor entertainers zoals Frank Sinatra, waarover hij een merkwaardig verhaal vertelt. De lezers zullen zich zeker amuseren met de vele verhalen en ervaringen over en met Jacky Lafon, Jan Van Dyke, Gaston Berghmans, Leo Martin, Yvonne Verbeeck, Nicole & Hugo, René Froger, Gilbert Bécaud en zovele andere. Het is onwaarschijnlijk hoeveel talenten Lou Roman in zijn carrière heeft begeleid.

“Dat de muziek van mijn orkest in de smaak van het publiek en van de muziekwereld valt, heb ik ondervonden toen ik drie jaar op rij (1994, 1995 en 1996) onderscheiden werd met de ZAMU Award, de voorganger van de huidige Mia’s, voor het beste amusementsorkest. Daar ben ik zeer fier op,” schrijft Lou Roman.

Sommige verhalen zijn ietwat intriest, andere zijn dan weer ronduit hilarisch als het gaat over de kleine kantjes van een reeks artiesten die Lou Roman ooit begeleid heeft. Enkele internationale artiesten toonden zich van hun charmantste kant zoals Freddy Quinn, Johnny Logan en Gilbert Bécaud of Lee Towers, of van hun zwakste kant zoals sommige anderen. Hilarisch zijn dan weer zijn ervaringen met Janine Bisschops, Johnny Kraaykamp, Jean-Marie Pfaff of Bertice Reading. Om slechts deze te noemen.

Een brok muziekgeschiedenis om van te smullen. Rijkelijk geïllustreerd met exclusieve foto’s.

Andere werken:

© Copyright 2024  Freddy Michiels - All Rights Reserved - Website by BOX

Deel deze pagina: