Flandria, Ambassadeur van Antwerpen (2008) - Freddy Michiels

Reacties

Patrick Van Gompel (VTM)
"Alles van Freddy Michiels wil ik lezen."

Flandria, Ambassadeur van Antwerpen

(2008)

Dit boek is uitverkocht

Uitgever: Artus

Verschijningsdatum: 15 maart 2008

Categorie: Geschiedenis

ISBN: 9789080903593

Aantal bladzijden: 120 blz., rijk geïllustreerd

Prijs: € 23,95

Inhoud

Antwerpen heeft een groot deel van haar welvaart te danken aan de Schelde en toch is deze droom van een stroom voor velen nog altijd een grote onbekende. Eugène Van Marcke, stichter van de rederij Flandria in 1922, bracht daar verandering in. Hij kreeg van het college van burgemeester en schepenen van Antwerpen de concessie voor het inrichten van havenbezoeken per boot. Voor miljoenen kinderen was een Flandriarondvaart de belevenis van het jaar. Als schoolreis of om de aankomst van Sinterklaas te Antwerpen bij te wonen.

De geschiedenis van Flandria leest als een roman. Een koninklijk, presidentieel of keizerlijk bezoek aan Antwerpen is pas volledig als met één van de luxeboten van Flandria een bezoek aan de haven gebracht wordt. De maaltijden aan boord waren een referentie voor de Belgische horeca. Het befaamde restaurantschip La Pérouse was jaren toonaangevend voor de beste gastronomie die ons land te bieden had.

In 2006 werd rederij Flandria overgenomen door Brabo cvba en deze om haar hoge kwaliteitsnormen bekende maritieme dienstverlener zorgde ervoor dat de “nieuwe” Flandria uitzicht kreeg op een nieuwe, veelbelovende toekomst. Na de ZOO is Flandria opnieuw de belangrijkste toeristische publiekstrekker van Antwerpen, een echte Ambassadeur van Antwerpen.

Andere werken:

© Copyright 2024  Freddy Michiels - All Rights Reserved - Website by BOX

Deel deze pagina: