Lekker en typisch Vlaanderen (Alle Vlaamse streekproducten) (2018) - Freddy Michiels

Reacties

Patrick Van Gompel (VTM)
"Alles van Freddy Michiels wil ik lezen."

Lekker en typisch Vlaanderen

Alle Vlaamse streekproducten
(2018)

Uitgever: Pandora Uitgevers

Verschijningsdatum: oktober 2018

Categorie: Gastronomie/Vlaamse Streekproducten

ISBN: 97890-5325-452-3

Aantal bladzijden: 264

Prijs: € 24,95

Inhoud

Vlaanderen heeft een rijke voedingsbodem voor in eigen regio gewonnen of ontwikkelde producten. Vele van onze streekproducten hebben de wereld veroverd, nadat ze in onze bodem werden ontwikkeld en tot consumptiegroei werden gebracht. Daar mogen/moeten we trots op zijn want al deze producten zijn het resultaat van ambachtelijke arbeid en betrokkenheid. Producten van eigen bodem moeten geen lange weg afleggen van producent tot consument. Ze bieden de grootste garantie op versheid en zijn bijzonder lekker. Bovendien steunen we hiermee de eigen economie en werkgelegenheid.

Alle momenteel erkende Vlaamse streekproducten hebben wij voor u in dit boek gegroepeerd per provincie. Een schat aan kwaliteitsproducten die gekoppeld zijn aan benijdenswaardige arbeid om zowel smaak als kwaliteit samen te brengen in één product.

Per provincie geeft een sterrenchef zijn mening over de streekproducten an zijn provincie.

Sommige landen bluffen over wat ze niet hebben of zullen hebben. Wij zwijgen teveel over wat we wel hebben. Vlamingen mogen best wat fierder, zelfs chauvinistischer zijn over wat ze wel hebben. Laat ons trots zijn op de producten van eigen bodem.

Andere werken:

© Copyright 2024  Freddy Michiels - All Rights Reserved - Website by BOX

Deel deze pagina: